Reddingboot Insulinde is vaarklaar

gepubliceerd op maandag 25 januari 2021

Een van onze pronkstukken, de historische reddingboot de Insulinde, is weer vaarklaar. De afgelopen weken lag de reddingboot droog, zodat er noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden gedaan konden worden. De reddingboot had een nieuwe ‘jas’ nodig om zo weer bestand te zijn tegen weersinvloeden en de zee. Daarnaast is de gehele boot nagekeken en zijn er materialen vervangen.

Over een periode van 10 weken hebben 12 vrijwilligers van het Reddingmuseum hard gewerkt. Het boven- en onderwaterschip van de boot is in zijn geheel geschilderd. De mast is nagekeken en geschilderd en waar nodig zijn sluitingen en onderdelen vervangen. In totaal hebben de vrijwilligers 600 uren aan de reddingboot gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zijn de coronamaatregelen stipt gevolgd, zodat onze vrijwilligers veilig en zonder besmettingsgevaar aan het werk konden.

De Insulinde ligt nu weer aan de steiger van het Reddingmuseum en is daar te bewonderen vanaf de kade. Wij hopen gauw weer te kunnen varen met de Insulinde en bezoekers op de reddingboot te ontvangen voor een rondleiding.