Nieuwe reddingboot voor de vloot

Reddingboot Abraham Fock is toegevoegd aan de collectie van varende museumschepen van het Reddingmuseum. Na grondig onderhoud wordt de boot ingezet voor commerciƫle vaartochten en evenementen.

Boek Redders beloond overhandigd

Hans van der Neut heeft zijn boek 'Redders beloond' overhandigd aan Sylvia van der Most van het Reddingmuseum. Het boek gaat over de mensen achter talloze redding en de beloningen die deze redders ontvingen.

Reddingmuseum weer aanwezig op de Juttermarkt!

Er is weer wekelijks een Juttersmarkt op dinsdag in de binnenstad van Den Helder. Het Reddingmuseum heeft op deze markt een kraam, waar wij mooie maritieme artikelen verkopen.

Nieuw in onze collectie: Waterscooter van Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland schenkt een waterscooter aan het Reddingmuseum. De Reddingsbrigade is een onmisbaar onderdeel van het verhaal van het reddingwezen. Met de toevoeging van de waterscooter aan de collectie kunnen wij dit verhaal nog beter vertellen.