Skip to main content
Een ware
beleving voor
landrotten &
avonturiers met
zeebenen

Nationaal Reddingmuseum in havenstad Den Helder

Het Nationaal Reddingmuseum is een geheime parel in Den Helder. Een VR experience, windturbine, navigatiespel, varend erfgoed. Hebben we je interesse gewekt? Een bezoek is een ware beleving voor landrotten én avonturiers met zeebenen. We vertellen de reddingverhalen van toen en nu. Je vindt ons op Willemsoord, de historische scheepswerf van de Marine.

Impressie

Impressie

Doen

Redding op zee: kom in actie!

Een redding op zee vraagt om de juiste skills. Denk aan kracht, doorzettingsvermogen, teamwork. Op de reddingboot, varend tussen woeste golven, moet je snel kunnen denken en handelen. Want ja, elke seconde telt. Het Nationaal Reddingmuseum stelt bezoekers graag op de proef. Heb je genoeg moed verzameld? Trotseer een storm, leer navigeren en test je kennis over nautische knopen. Je zult zien: een flinke uitdaging.

Kinderen

Kidsproof museum

Onder jonge redders in spé is het Nationaal Reddingmuseum populair. Niet zo gek, want hier mag alles. Nou ja, bijna alles… Je kunt pas écht in de huid van een redder kruipen, als je het zelf ervaart. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen.

Groepen

Groepen en rondleidingen

Het Nationaal Reddingmuseum is een unieke locatie voor jouw evenement. Je kunt bij ons vergaderen of de ruimte afhuren voor een bedrijfsuitje, familiereünie en trouwerij. Eén ding is zeker: het wordt een onvergetelijke dag. Wil je onze reddingboten of exposities daarbij betrekken? Wij denken graag met je mee voor een programma op maat.

Varen

Vaartochten in Den Helder

Onze trots zijn zeven (nog varende) historische reddingboten. Ze liggen te pronken aan de museumsteiger. Maar… je mag ook aan boord! We doen een rondje door de binnenhaven of varen met groepen de zee op.

Afscheid op zee

Onze vrijwilligers varen uit op de Noordzee met een historische reddingboot. Samen met familie de as uitstrooien en zorgen voor een gedenkwaardig afscheid. Wij vinden het een eervolle en dankbare taak.

Steun ons

Het Nationaal Reddingmuseum toont het bijzondere werk van redders op zee. Boeiende verhalen komen tot leven via films, audio en exposities. We blijven graag deze koers varen. Wil je ons steunen? Bedankt!

Reviews

Bekijk
onze
vlogs

Het reddingwezen is boeiend en leuk! Er valt zoveel over te vertellen, dat lukt (bijna) niet in een dagje museum. Daarom kun je thuis meer inspiratie opdoen. In onze Vlogs op Youtube nemen we je mee naar het depot – met wel 4.000 verborgen schatten! Je kunt ook virtueel meevaren op onze reddingboten én je krijgt knutseltips.