Vacature Marketing- en communicatiemedewerker - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Vacature Marketing- en communicatiemedewerker

wit

Functie Marketing- en communicatiemedewerker

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar een veelzijdige en ervaren Marketing- en communicatiemedewerker die o.a. wil bijdragen aan de groei, zichtbaarheid en positionering van het museum.

•       Je zoekt kansen om de zichtbaarheid van het museum te vergroten en genereert potentiële bezoekers aan de tentoonstellingen en vestigt daarnaast de aandacht op andere activiteiten van het museum zoals asverstrooiingen en de zakelijke mogelijkheden.

•       Je stelt marketingcommunicatieplannen op, voert deze uit en evalueert het resultaat. Je ben hierbij verantwoordelijk voor de planning en budgetbewaking van zowel reguliere marketing- en communicatieactiviteiten als van projecten en overige activiteiten.

•       Je speelt een actieve en adviserende rol binnen de projectteams van tentoonstellingen en bent een sparringpartner voor je collega’s.

•       Je verdiept je in de culturele sector op marketing- en communicatiegebied, in wat er in de stad speelt en zoekt actief naar (samenwerkings)partners.

•       Je bouwt verder aan een relevant nationaal persnetwerk, schrijft en verzendt persberichten en adviseert over woordvoering en het te voeren persbeleid.

•       Je maakt onderscheidende content voor online, social media en print (tekst, fotografie en video). Denk hierbij ook aan signing op het pand, de boten, de bus, kraam, folders en andere uitingen.

•       Je zet online en offline campagnes in op zowel Google Ads als Meta, analyseert deze en stuurt waar nodig bij. Daarnaast voorzie je deze platformen van wekelijkse content en houd je de website bij.

•       Je luistert naar interne ideeën van collega’s en vrijwilligers en zet deze waar mogelijk en nodig om naar nieuwe producten.

•       Je houdt je actief bezig met sponsoring en het werven en behouden van nieuwe (zakelijke) sponsoren, al dan niet in samenwerking met Stichting de Vrienden van het Reddingmuseum. Daarnaast zet je het crowdfunding platform “Samen voor KNRM” in om inkomsten te genereren voor specifieke projecten, zoals het onderhoud van de boten.

Je profiel

In het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers werkt een klein vast team en 65 vrijwilligers die zich voor de volle 100% inzetten voor het museum. Iedereen heeft zijn eigen expertises en jij bént dan ook de afdeling Marketing en Communicatie. Resultaatgerichtheid, samenwerken én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van alle medewerkers. Je kunt moeiteloos schakelen tussen de grote diversiteit aan taken.

Je bent een creatief denker die vol zit met ideeën om de zichtbaarheid van het museum en haar activiteiten te vergroten. Je hebt interesse in kunst, cultuur en historie en een goed oog voor vormgeving, beeld en film. Je houdt van schrijven en hebt een vlotte schrijfstijl. Je onderhoudt met plezier zowel interne als externe relaties en bent in staat om op enthousiaste wijze publiciteit te genereren. Door jouw inzicht, creativiteit, netwerk en daadkracht groeien onze bezoekersaantallen en naamsbekendheid.

Functie-eisen:

•       Hbo werk- en denkniveau

•       Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie

•       Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré) in zowel woord als geschrift

•       Sociaal en open-minded

•       Ervaring met het opstellen en uitvoeren van (online) marketingcommunicatieplannen

•       Ervaring met programma’s als Canva en Adobe is een pré

Ons aanbod

We bieden een uitdagende baan op een historische plek met een goede, informele sfeer. Je wordt onderdeel van een hardwerkend team van vaste medewerkers en vrijwilligers, waarin jij je eigen verantwoordelijkheden hebt.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt indicatief onder de CAO van de musea. De vacature is voor 28 uur per week. Het betreft een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband waarbij wij streven iemand bij voorkeur per 1 mei te laten starten.

Heb je interesse? Stuur dan voor 10 april je motivatiebrief en cv naar directie@reddingmuseum.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leo Kapiteijn via bovengenoemd emailadres of telefoonnummer 0223-618320.