Activiteiten

Knutsel je eigen scheepstoeter

Maak je eigen scheepstoeter met ons handige stappenplan. Als je toeter klaar is, blaas dan zo hard mogelijk zodat iedereen je signaal hoort!

Maak je eigen Tikkit Talk vlog

Tijdens de Nationale Museumweek kom je achter allerlei leuke weetjes en feitjes van het reddingwezen op deze website. Je mag als een echte expert een presentatie houden ove...

Verrekijker knutselen

Nu iedereen wc papier in overvloed heeft (😉), kun je makkelijk meedoen met deze leuke knutselopdracht! Maak je eigen verrekijker. Hiermee kun je namelijk op ontdekkingstoch...

Bootje vouwen

Weet je even niet meer wat je thuis moet doen? Doe dan mee met het knutselen van een (redding)bootje! Hier vind je een aantal stappenplannen voor het vouwen van een bootje.

Nieuw! Museum-Luncharrangement bij Restaurant Stoom

Geniet van een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en nuttig daarna een welverdiende lunch bij restaurant Stoom.

Word museum inspecteur!

Een echte museum inspecteur worden, hoe gaaf is dat?! Je kunt dan elk museum in Nederland inspecteren en beoordelen. Zo ook het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Helderse Helden

Met de nieuwe tentoonstelling van Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers staan de redders van het KNRM station Den Helder centraal.

Dagelijkse rondvaart Johan de Witt

Van 1 april tot 1 november kun je dagelijks een rondvaart maken in één van de historische reddingsboten door de mooie binnenhaven van Den Helder.