Activiteiten

Bootje vouwen

Weet je even niet meer wat je thuis moet doen? Doe dan mee met het knutselen van een (redding)bootje! Hier vind je een aantal stappenplannen voor het vouwen van een bootje.

Meivakantie: Reddingboeiwerpwedstrijd

In de meivakantie kun jij in het Reddingmuseum jouw skills van het reddingboeiwerpen testen! Red zoveel mogelijk drenkelingen als je kunt!

Meivakantie: Fotospeurtocht boeien

Ontdek tijdens de fotospeurtocht alle verschillende soorten boeien in het Reddingmuseum tijdens de meivakantie en leer alles over boeien.

Tikkit Talk | Presenteer de leukste weetjes en feitjes van het reddingwezen

Tijdens de Museumweek in het Reddingmuseum kom je achter allerlei leuke weetjes en feitjes van het reddingwezen en mag jij als een echte expert een presentatie houden over ...

Nieuw! Museum-Luncharrangement bij Restaurant Stoom

Geniet van een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en nuttig daarna een welverdiende lunch bij restaurant Stoom.

Word museum inspecteur!

Een echte museum inspecteur worden, hoe gaaf is dat?! Je kunt dan elk museum in Nederland inspecteren en beoordelen. Zo ook het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Helderse Helden

Met de nieuwe tentoonstelling van Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers staan de redders van het KNRM station Den Helder centraal.

Dagelijkse rondvaart Johan de Witt

Van 1 april tot 1 november kun je dagelijks een rondvaart maken in één van de historische reddingsboten door de mooie binnenhaven van Den Helder.