Activiteiten

Speurtocht - Tijdlijnreizen

Maak tijdens je bezoek aan het museum in de herfstvakantie een ware tijdreis langs verschillende jaartallen, oude verhalen en leuke weetjes met deze speurtocht.

Roei je rot

Doe mee met de roeichallenge tijdens de herfstvakantie en ervaar hoe hard redders vroeger moesten roeien om bij een schip in nood te komen.

Helderse Helden

Speciaal voor de herfstvakantie is de reizende tentoonstelling Helderse Helden weer terug te bewonderen in het museum.

Museuminspecteurs

Help mee om het Reddingmuseum weer kidsproof te maken. Wordt museuminspecteur en inspecteer ons museum via www.museumkids.nl

Knutsel je eigen scheepstoeter

Maak je eigen scheepstoeter met ons handige stappenplan. Als je toeter klaar is, blaas dan zo hard mogelijk zodat iedereen je signaal hoort!

Verrekijker knutselen

Nu iedereen wc papier in overvloed heeft (😉), kun je makkelijk meedoen met deze leuke knutselopdracht! Maak je eigen verrekijker. Hiermee kun je namelijk op ontdekkingstoch...

Bootje vouwen

Weet je even niet meer wat je thuis moet doen? Doe dan mee met het knutselen van een (redding)bootje! Hier vind je een aantal stappenplannen voor het vouwen van een bootje.

Word museum inspecteur!

Een echte museum inspecteur worden, hoe gaaf is dat?! Je kunt dan elk museum in Nederland inspecteren en beoordelen. Zo ook het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.