Interactief museum

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers vertelt het verhaal van het reddingwezen in Nederland. Er is van alles te doen voor jong en oud. Een bezoek aan het museum is een leuke en leerzame interactieve belevenis.

Ervaar windkracht 10 en hoge golven

Een bezoek aan het museum is een leuke en leerzame interactieve belevenis. Ervaar bijvoorbeeld hoe windkracht 10 aanvoelt in de windtunnel. Beleef de wilde zee als een echte redder op de vaarsimulator. Leer varen met het Heldenspel en verstuur een bericht in morse.

Word een redder

Ook de historische films op groot scherm nemen je mee in de wereld van de redders van vroeger. Ervaar zelf hoe zwaar het was om het licht te laten branden met het handgedreven zoeklicht en probeer te navigeren met de sextant. Kruip zo in de huid de redders van vroeger.

Luister naar de verhalen van vroeger

De gratis audiotour leid je door het museum en vertelt de verhalen van vroeger. De verschillende reddingboten in het museum laten de ontwikkeling in het reddingwezen zien. Buiten is een recente reddingboot te vinden van de klasse Valentijn.

Verder is er in het museum aandacht voor redders, reddingacties, reddingboten, reddingmaatschappij, scheepscommunicatie, navigatie en divers reddingmaterieel. Aan de museumsteiger liggen zes varende historische reddingboten.

Beste stuurlui kunnen knopen!

Bij de knopentafel in het museum kan jong en oud verschillende nautische knopen leren. Een bemanningslid van de KNRM legt op video precies uit wat je moet doen om de juiste knoop te maken. Kennis die elke redder bezit.