Openingstijden - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Openingstijden

wit

Dinsdag 18 juni zijn wij gesloten.

Openingstijden en overig

Van dinsdag t/m zondag 10:00 - 17.00 uur.

- Gesloten op maandag, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

- Tijdens officiële schoolvakanties ook op maandag geopend. Kijk voor exacte data op www.rijksoverheid.nl.

Tickets

Tickets zijn online te bestellen via onze ticketshop of koop je aan de kassa van het museum. Op vertoon van een museumjaarkaart, KNRM-donateurspas, medewerkerspas KNRM of Jonge Redders pas kun je het museum gratis bezoeken.

Honden

Alleen hulphonden zijn toegestaan in het museum.

Rondvaarten

Vanaf 1 april tot 1 november zijn er rondvaarten door de binnenhaven van Den Helder met reddingboot Johan de Witt. Kijk hier voor de actuele informatie over vaartochten met onze andere museumschepen.

Vragen? Je kunt ons bereiken via info@reddingmuseum.nl of 0223-618320.

oranje
Museumschepen

De historische reddingboten die voor het museum aan de steiger liggen zijn niet toegankelijk voor publiek. Zij zijn vanaf de kade goed te bezichtigen. Tijdens schoolvakanties worden de reddingboten regelmatig tijdelijk opengesteld voor publiek. Bekijk het vakantieprogramma voor de tijden en data van de openstelling.

wit
Bereikbaarheid

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is gevestigd op Willemsoord. Een uniek complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was. Je vindt er vele restaurants, musea, theater, het toeristeninformatiecentrum, enkele nautische winkels en nog veel meer. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op Willemsoord. De ingang van het Reddingmuseum is ook de ingang van Theater de Kampanje. Meer informatie over Willemsoord vind je op www.willemsoordbv.nl.

Adres: Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder