Openingstijden

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties is het museum wel geopend op maandag.

Gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Rondvaarten

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober zijn er dagelijks vanaf 13.00 uur rondvaarten met reddingboot Johan de Witt. Er zijn vaartochten mogelijk met de andere historische reddingboten. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina Vaartochten.

Museumschepen

De historische reddingboten die voor het museum aan de steiger liggen zijn niet toegankelijk voor publiek. Tijdens vakantie worden de reddingboten tijdelijk opengesteld voor het publiek. Bekijk het vakantieprogramma voor de tijden en data van de openstelling.

Bereikbaarheid

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is gevestigd op Willemsoord. Een uniek complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was. Je vindt er vele restaurants, musea, theater, het toeristeninformatiecentrum, enkele nautische winkels en nog veel meer. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op Willemsoord. De ingang van het Reddingmuseum is ook de ingang van Theater de Kampanje. Meer informatie over Willemsoord vind je op www.willemsoordbv.nl.

Adres: Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder