Virtual reality experience - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Virtual reality experience

wit

Dé virtual reality experience van het Nederlandse reddingwezen

Volle Kracht Vooruit! Man overboord

Beleef een levensechte reddingsactie op zee, en wel aan boord van de Nh1816, de nieuwste en meest moderne havenreddingboot die sinds 2015 bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in gebruik is.

In deze spetterende virtual reality experience ben je bemanningslid van de nieuwste havenreddingboot van de KNRM, de Nh1816. Je ervaart een reddingsactie en de spanning als je een drenkeling redt. Je pieper gaat, man overboord! Je haast je naar de reddingboot. Snel maak je je klaar en vaart de zee op. De experience maakt het moeilijke en zware werk van de redders zichtbaar. Een ongekende ervaring die je samen met vrienden of familie kunt beleven.

wit

Brede steun voor project

Dankzij de brede steun van verschillende fondsen, bedrijven en particulieren, zoals het Waddenfonds, Dorus Rijkers Fonds, Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Holland, Stichting Goeden Doelen Nh1816, Stichting Ondernemen aan Zee, Royal Peterson en de Rabobank. De KNRM stelde haar reddingboten beschikbaar. Door deze steun kon het Nationaal Reddingmuseum dit gehele project realiseren.

Het gehele project bestaat uit de expositie Gezonken Reddingen, te zien tot medio 2023 en de Nh1816 VR experience, vanaf 15 oktober 2022 blijvend geopend voor publiek. Voor de bouw van de VR werkte het Reddingmuseum samen met Mudware, een bureau voor museale inrichting. Roel Ovinge verzorgde de introductievideo en de Northseadivers stelde het incidentschip en de drenkelingen beschikbaar.

Overige informatie

  • De VR heeft ruimte voor 4 personen
  • De VR is dagelijks tussen 10.00 en 16.30 uur te beleven
  • De VR is rolstoeltoegankelijk
  • De VR is gratis toegankelijk met een geldig museumentreebewijs
  • De VR kan misselijkheid en desoriëntatie veroorzaken