Vrijwilligers - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Vrijwilligers

wit

Het Reddingmuseum draait dankzij de inzet van ongeveer 60 vrijwilligers. Zij zijn werkzaam voor de balie, het onderhoud in het museum, registratie van de collectie, het promotieteam, het onderhoud van de reddingboten, het maken van vaartochten, het begeleiden van kinderfeestjes, schoolreisjes en rondleidingen door het museum.

oranje

Vrijwilliger worden?

Het Reddingmuseum wil de komende jaren nog verder professionaliseren en meer bezoekers trekken. Dit is alleen mogelijk door de inzet van onze vrijwilligers. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze vrijwilligers met plezier naar het museum komen. Om dit te realiseren bieden wij het volgende aan vrijwilligers:

  • enthousiaste, gedreven en betrokken collega’s;
  • respectvolle werksfeer;
  • een goed vrijwilligersbeleid;
  • goede inhoudelijke begeleiding;
  • cursussen op het gebied van gastvrijheid en EHBO met AED;
  • vrijwilligersvergoeding óf een reisvergoeding;
  • een vrijwilligersverzekering;
  • waardering van vele bezoekers. De gastvrijheid van de vrijwilligers scoort hoog op verschillende beoordelingssites, zoals Zoover.nl.

wit

Vacatures

Het Reddingmuseum is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Momenteel zijn we op zoek naar:

Baliemedewerkers voor in de weekenden en schoolvakanties

Je ontvangt de bezoekers, verkoopt kaartjes en winkelartikelen. Je bent het visitekaartje van het museum. Verder zorg je samen met andere vrijwilligers ervoor dat het museum er netjes uitziet. Je werkt altijd samen met een collega en geen dag is hetzelfde! Ervaring als gastheer/gastvrouw is een pré.

Machinisten voor de historische reddingboten

Je gaat mee op diverse soorten vaartochten en draagt zorg voor de motoren in de boten. Je helpt bij het onderhoud van de boten. Wij zoeken mensen met verstand van motoren en bij voorkeur scheepsmotoren. Ook is relevante ervaring met het onderhoud en bedienen van motoren belangrijk.

Vrijwilliger ICT
Enthousiaste (redding)botenliefhebber

Je gaat het botenteam versterken. Het team onderhoudt de boten en voert onder andere de volgende werkzaamheden uit: onderhoud dek, machinekamer, nautische en communicatieapparatuur. Je krijgt ook de mogelijkheid om met de reddingboten mee te varen tijdens diverse activiteiten, zoals Reddingbootdagen, nautische evenementen en geboekte rondvaarten! Affiniteit met boten is een pré.

Schipper/opstapper rondvaartboot Johan de Witt

Het Reddingmuseum maakt vanaf 1 april tot 1 november rondvaarten met motorstrandreddingboot Johan de Witt door de binnenhaven van Den Helder tijdens openingsdagen. Voor deze vaartochten zoeken wij schippers/opstappers. Je vaart altijd met een tweede persoon en afwisselend vertellen jullie een verhaal over de Johan de Witt en de omgeving.

blauw
wit

Ben je enthousiast en heb je interesse?

Neem dan contact op met ons op. Mail naar info@reddingmuseum.nl of bel 0223-618320.