Home

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is weer geopend. 

Door middel van vaste looproutes, hygiëne maatregelen en het reserveren van tijdsloten kunnen wij een leuk en ontspannen bezoek realiseren voor onze bezoekers. Check de pagina 'Open in Coronatijd' voor meer informatie.  


Agenda

Maak jouw eigen Zuidwester!

Tijdens de zomervakantie kun je jouw eigen Zuidwester maken en versieren, die je ook nog eens mee kunt nemen naar huis! Voor deze activiteit vragen wij geen extra kosten.

Het leukste museum voor kinderen!

Wij hebben de Kidsproof Award 2018 gewonnen!

4000 museuminspecteurs tot 12 jaar hebben ons verkozen tot het leukste museum voor kinderen. Met een eindscore van 9,2 waren we zowel de provincie- als landelijke winnaar.

Dit jaar hebben we onze kidsproof status behouden en scoren we een mooie 8,8.  

Nieuws

Nieuw in onze collectie: Waterscooter van Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland schenkt een waterscooter aan het Reddingmuseum. De Reddingsbrigade is een onmisbaar onderdeel van het verhaal van het reddingwezen. Met de toevoeging van de waterscooter aan de collectie kunnen wij dit verhaal nog beter vertellen.

Kun jij blijven staan in onze windtunnel met windkracht 10?

Maak er een leuke dag van!

Het Reddingmuseum is gevestigd op Willemsoord, een prachtig monumentaal deel van Den Helder. Hier vind je ook leuke restaurantjes, het Marinemuseum en Schouwburg de Kampanje. Alle ingrediënten voor een leuk cultureel dagje uit!

Een bijzonder verzoek?
Neem contact met ons op!

0223 618 320

Leerzaam en leuk!

We hebben een super leuke middag gehad. Kinderen kunnen meedoen met een speurtocht en kregen aan het einde een medaille. Ook kun je een reddingsmissie doen op de computer en krijg je een redderspasje. We hebben een hilarisch filmpje gemaakt bij de windmachine en die kun je per email ontvangen. Al met al erg leerzaam en leuk!

Priscilla, mei 2019, via Google

Maak een rondvaart met één van onze reddingsboten!

Profiteer van onze online korting

Als je nu online je tickets boekt dan profiteer je van onze online korting! De tickets kun je uitprinten of op je telefoon of tablet laten zien. Wist je dat je als gezin een gezinsticket kunt kopen? Dan heb je dubbel korting!