Home

Nieuw! Tentoonstelling Gezonken Reddingen!

Vanaf zaterdag 3 juli is de nieuwe tentoonstelling Gezonken Reddingen te zien in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Deze tentoonstelling vertelt de verhalen van een aantal legendarische reddingacties op en rond de Haaksgronden bij Den Helder en de schepen die tijdens de reddingacties zijn vergaan. Je vind een zee aan informatie over alle gezonken schepen in dit gebied. Met prachtige beelden, geluiden en een wereld boven- en onderwater verwondert deze tentoonstelling iedereen.

Agenda

Op avontuur met Mees

Heb jij zin in een avontuur? Doe dan de spannende speurtocht van Mees. Mees heeft verschillende vragen bedacht over het reddingwezen, verstopt door het hele museum. Deze speurtocht kun je elke dag doen tijdens de zomervakantie.

Het leukste museum voor kinderen!

Al meerdere jaren zijn wij Kidsproof bevonden door de museuminspecteurs van de Museumverening. Wij hebben zelfs de Kidsproof Award 2018 gewonnen! 

Dit jaar hebben we onze kidsproof status behouden en scoren we een mooie 9,01.  

Nieuws

Luid de scheepsbellen. We gaan weer open!

Luid de scheepsbellen! Mobiliseer de vrijwilligers! Het Reddingmuseum gaat zaterdag 5 juni weer open!

Kun jij blijven staan in onze windtunnel met windkracht 10?

Maak er een leuke dag van!

Het Reddingmuseum is gevestigd op Willemsoord, een prachtig monumentaal deel van Den Helder. Hier vind je ook leuke restaurantjes, het Marinemuseum en Schouwburg de Kampanje. Alle ingrediënten voor een leuk cultureel dagje uit!

Een bijzonder verzoek?
Neem contact met ons op!

0223 618 320

Leerzaam en leuk!

We hebben een super leuke middag gehad. Kinderen kunnen meedoen met een speurtocht en kregen aan het einde een medaille. Ook kun je een reddingsmissie doen op de computer en krijg je een redderspasje. We hebben een hilarisch filmpje gemaakt bij de windmachine en die kun je per email ontvangen. Al met al erg leerzaam en leuk!

Priscilla, mei 2019, via Google

Maak een rondvaart met één van onze reddingsboten!

Reserveer je tijdsloten en tickets online!

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is een online ticket met tijdslot verplicht voor een bezoek aan het Reddingmuseum. Ook met een museumjaarkaart, KNRM-pas, combikaart Marinemuseum of andere kortingskaart kunt u een tijdslot reserveren.