Vaar met ons mee vanuit huis!

wit

Het Reddingmuseum mag dan momenteel dicht zijn, onze historische reddingboten liggen aan de steiger voor het museum. Iedereen kan de reddingboten vanaf de kade bekijken. Deze museumschepen zijn natuurlijk het mooist als ze varen. Het Reddingmuseum brengt haar reddingboten vaak naar evenementen door het hele land, waar ze zo nu en dan ook vaartochten verzorgen. Ook kun je bij het Reddingmuseum onze reddingboten huren voor een leuk dagje uit. Momenteel is dit helaas niet mogelijk. Wil je toch graag genieten van onze varende reddingboten vanuit huis? Kijk dan naar deze mooie films of luister naar het fragment van onze audiotour die over onze museumschepen gaat. 

oranje

Reddingboot Insulinde

Onze oudste dame, reddingboot ‘Insulinde’ is tijdens de Nationale Museumweek ons pronkstuk. Lees hier meer over haar rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In het museum hebben we eerder de eerste kantelproef van reddingboot Insulinde vertoond. Reddingboot Insulinde was de eerst zelfrichtende reddingboot ter wereld. Een unieke gebeurtenis dat plaatsvond in 1927. Bekijk nu zelf de unieke beelden van deze gebeurtenis.