Audiotours coronaproof - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Audiotours coronaproof

wit

Door opgelegde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus in 2020 en 2021 heeft het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers bepaalde aanpassingen in het museum moeten maken om onder andere de 1,5 meter afstand te garanderen aan bezoekers en vrijwilligers. Hiervoor werd een vaste routing in het museum aangelegd. Door deze routing kon de kinderaudiotour niet meer worden gebruikt. Het gebruik van de audiotour voor volwassenen was niet optimaal, doordat bezoekers hierdoor niet altijd de vaste routing gebruikten. Het was dus hoog tijd om te kijken hoe we de audiotours konden vernieuwen en geschikt maken voor deze tijd.

Fondsen

Met de financiƫle ondersteuning van de Samenwerkende Maritieme Fondsen, het Dorus Rijkers Fonds en het Kickstart Cultuurfonds zijn de audiotours vernieuwd. Naast een nieuwe audiotour in het Reddingmuseum is er ook een geheel nieuwe audiotour gemaakt voor buiten het museum op Willemsoord voor zowel kinderen als volwassenen.

Samenwerking

Willemsoord is een uniek complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was. Je vindt er vele schepen, restaurants, musea, het toeristeninformatiecentrum, enkele nautische winkels en nog veel meer. Door een audiotour buiten op Willemsoord te introduceren kunnen we bezoekers meer vertellen over het prachtige maritiem erfgoed dat hier te vinden is. Bovendien geven we een alternatief product voor mensen die binnenlocaties in deze tijd willen vermijden.

Voor de realisatie van de audiotour buiten op Willemsoord is samenwerking gezocht met Willemsoord bv, de Museumhaven, Stichting Bonaire en Stichting Historie der Kustverlichting. 

Voor meer informatie over onze nieuwe audiotours ga naar audiotours