Audiotours coronaproof

Door opgelegde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus heeft het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers bepaalde aanpassingen in het museum gemaakt om onder andere de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen aan bezoekers en vrijwilligers. Hiervoor moest een vaste routing in het museum komen. Door deze routing kon de kinderaudiotour niet meer worden gebruikt. Het gebruik van de audiotour voor volwassenen was niet optimaal, doordat bezoekers hierdoor niet altijd de vaste routing gebruikten. Het was dus hoog tijd om te kijken hoe we de audiotours konden vernieuwen en geschikt maken voor deze tijd.

Fondsen

Door financiƫle ondersteuning van de Samenwerkende Maritieme Fondsen, het Dorus Rijkers Fonds en het Kickstart Cultuurfonds is het nu mogelijk om de audiotours te vernieuwen. Naast een nieuwe audiotour in het Reddingmuseum komt er ook een audiotour buiten het museum op Willemsoord.

Samenwerking

Willemsoord is een uniek complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was. Je vindt er vele schepen, restaurants, musea, het toeristeninformatiecentrum, enkele nautische winkels en nog veel meer. Door een audiotour buiten op Willemsoord te introduceren kunnen we bezoekers ook meer vertellen over het prachtige maritiem erfgoed dat hier te vinden is. Bovendien geven we een alternatief product voor mensen die binnenlocaties in deze tijd willen vermijden.

Voor de audiotours buiten op Willemsoord is samenwerking gezocht met Willemsoord bv, de Museumhaven, Stichting Bonaire en Stichting Historie der Kustverlichting. Wij hopen in januari 2021 de vernieuwde audiotours te kunnen activeren in het museum