Open in Coronatijd

Het Reddingmuseum is weer geopend voor het publiek. Om een veilig en leuk bezoek te kunnen garanderen, zijn er maatregelen genomen in het museum. Dit betekent dat een bezoek aan het Reddingmuseum wat anders verloopt dan voorheen.

Veiligheidsmaatregelen

Wij doen ons uiterste best om een veilig en ontspannen bezoek te realiseren voor onze bezoekers. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de Rijksoverheid, de Museumvereniging en de adviezen van het RIVM. Dit betekent onder andere dat het museum gaat werken met een vaste looproute en starttijden per bezoeker, ook wel tijdsloten genoemd. Deze tijdsloten kunnen gereserveerd worden wanneer je een online ticket koopt. Hiermee kunnen wij de anderhalve meter afstand garanderen.

Ook worden er maatregelen genomen om de hygiëne te waarborgen in het museum. Bij aankomst dienen alle bezoekers hun handen te reinigen met de daarvoor beschikbaar gestelde desinfecterende zeep. Bepaalde delen van het museum worden regelmatig extra schoongemaakt.

Tijdsloten reserveren

In verband met de versoepelende coronamaatregelen is een online ticket met tijdslot niet meer verplicht voor een bezoek aan het Reddingmuseum. We blijven echter wel gebruik maken van tijdsloten. Hiermee zorgen we voor een goede en rustige doorstroom van bezoekers. Je kunt dus weer een kaartje aan de balie kopen. Echter, als het te druk wordt om de 1,5 meter maatregelen te waarborgen gaan bezoekers met een tijdslot voor en kan het zijn dat bezoekers zonder tijdslot eventjes moeten wachten. 

Alleen mensen van dezelfde huishouding mogen momenteel gezamenlijk één tijdslot reserveren. Het reserveren van tijdsloten geldt ook voor Museumjaarkaarthouders en mensen met een KNRM donateurspas. Zij kunnen tijdens het reserveren van een tijdslot aangeven welke pas zij hebben. De combikaart met het Marinemuseum is momenteel niet beschikbaar. Zodra we deze kaart weer kunnen verkopen, wordt dit op de website van beide musea weergegeven. 

Bestel nu je tickets met tijdslot!

Heeft u een tijdslot gereserveerd en kunt u toch niet komen? Neem dan contact op met het museum. Wij kunnen u tijdslot annuleren of verzetten, zodat het eerste tijdslot weer vrij komt voor andere bezoekers.

Museumbezoek

In hoeverre beïnvloeden de maatregelen jouw bezoek aan het museum. Wat verandert er nu precies? Bekijk de film waar onze directeur je meeneemt langs de vaste looproute in het museum.

 • Bij aankomst dien je je de handen te reinigen met de daarvoor beschikbaar gestelde desinfecterende zeep;
 • Bezoekers volgen een vastgestelde looproute door het museum. Deze route wordt aangegeven met pijlen op de vloer;
 • Alleen de windtunnel is niet in gebruik;
 • De audiotour is gewoon beschikbaar en wordt na gebruik gereinigd;
 • Er zijn geen vaartochten met reddingboot Johan de Witt;
 • Vaartochten met de museumschepen kunnen nog niet geboekt worden.
 • De hoofdingang is niet meer de uitgang. Bezoekers verlaten het museum via een andere uitgang;
 • Er lopen vrijwilligers rond die met grote regelmaat bepaalden delen van het museum extra schoonmaken;
 • De wc in het museum is toegankelijk voor het publiek, er is ook een invalidetoilet aanwezig.
 • Alleen minder mobiele mensen kunnen gebruik maken van de lift;
 • Jassen en tassen moeten bezoekers zelf meenemen in het museum of achterlaten in hun auto

Wanneer jij of een van jouw gezinsleden gezondheidsklachten ervaart, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts boven 38 graden Celsius, geurverlies of benauwdheid kunnen wij geen toegang verlenen tot het museum. Neem contact met ons op voor het verzetten of annuleren van je ticket.

Ondanks deze maatregelen zorgen de vrijwilligers en medewerkers van het Reddingmuseum voor een unieke belevenis waar bezoekers meegenomen worden in het spannende verhaal van het reddingwezen en de redders van vroeger en van nu.

Heb je nog vragen? Check dan onze veel gestelde vragen pagina en als je vraag er niet tussen staat mail dan naar info@reddingmuseum.nl of bel 0223-618320.

Ontdek het museum thuis

Voor de thuisblijvers heeft het Reddingmuseum op haar website de mogelijkheid gecreëerd om het museum vanuit de luie stoel te ontdekken met mooie films van reddingboten, leerzame vlogs en knutselactiviteiten voor kinderen die ze thuis kunnen doen. Bekijk ‘Ontdek het museum thuis’.