Reddingmuseum wederom Kidsproof! - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Reddingmuseum wederom Kidsproof!

gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021

wit

We zijn weer kidsproof bevonden door de museuminspecteurs! Gistermiddag kondigde de Museumvereniging dit aan tijdens de online uitreiking van de Kidsproof Awards 2022. Het afgelopen jaar hebben kinderen ondanks alle coronamaatregelen toch vele positieve inspecties ingevuld na een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

We zijn dik tevreden met de 8,7 die ons gegeven is in deze tijd van de coronapandemie, waardoor het museum een langere tijd dicht moest. Dit betekent dat ons museum als zeer kindvriendelijk wordt ervaren.

Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2022 van Nederland noemen.

Kidsproof musea

Ieder jaar roept de Museumvereniging kinderen op om musea te bezoeken én deze te beoordelen. Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 8.000 inspectierapporten werden ingevuld door jeugdige inspecteurs.

Kinderen mogen als echte Museuminspecteurs hun mening geven over tal van zaken zoals de kwaliteit van de tentoonstellingen en of ze nieuwe dingen hebben geleerd. Daardoor mogen in totaal 65 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predicaat Kidsproof voeren. Een overzicht van alle Kidsproof musea vind je op www.museumkids.nl.