Ontdek het Reddingmuseum thuis!

gepubliceerd op vrijdag 24 april 2020

Ook in deze tijd, dat veel mensen thuis zitten vanwege het Coronavirus, vindt het Reddingmuseum het belangrijk om het verhaal van het reddingwezen in Nederland te blijven vertellen. Van vroeger en nu. Het museum heeft daarom een aantal mooie verhalen op een creatieve manier digitaal in beeld gebracht, zodat je nu ook vanuit huis in je luie stoel het Reddingmuseum kunt ontdekken. Voor jong en oud is er van alles te zien en te horen.

Loop bijvoorbeeld online mee met een verfilmde rondleiding of zie een van de vlogs van onze collectiemedewerkster over ‘De verborgen schatten van het depot’. Je kunt ook een aantal mooie films van het varend erfgoed, de historische reddingboten, online kijken. Wij zijn de jonge bezoeker niet vergeten. Het Reddingmuseum heeft allerlei leuke kinderactiviteiten online gezet, waaronder knutselopdrachten, leerzame weetjes en een vlog van onze educatiemedewerkster. Zo hopen wij mensen thuis een mooi digitaal aanbod van de collectie te kunnen laten zien in een tijd, dat zij de musea niet kunnen bezoeken.

De online verhalen worden ook via social media, zoals Instagram en Facebook gedeeld. Gedurende de komende periode zullen ook nog fragmenten van de audiotour, nieuwe vlogs en films toegevoegd worden, zodat mensen vanuit huis het Reddingmuseum verder kunnen ontdekken.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Ontdek het museum thuis