Met volle kracht vooruit!

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers heeft grote ambities. Met name op het gebied van de uitbreiding van de collectie en het verhogen van de naamsbekendheid en de bezoekersaantallen, maar ook intensievere belevenissen creëren voor het publiek staat op het wensenlijstje. Om een aantal van onze ambities te realiseren is het project ‘Volle Kracht Vooruit! Man Overboord’ gestart. Dit project omvat twee deelprojecten, namelijk een virtual reality experience van de reddingboot Nh1816 en een nieuwe tentoonstelling ‘Gezonken Reddingen’.

De virtual reality experience

Als eerste wordt de virtual reality experience geïntroduceerd in het museum. Deze experience wordt hopelijk eind juni 2020 opengesteld voor het publiek. Bezoekers van het Reddingmuseum kunnen een reddingsactie op zee in een simulator ervaren, aan boord van de Nh1816, de nieuwste en meest moderne reddingboot die sinds 2015 bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in gebruik is.

In deze spetterende experience ben je bemanningslid van de reddingsboot. Eén van de redders op het wad. Je ervaart de meedogenloze golven en de spanning als je een drenkeling redt. Het maakt het moeilijke en zware werk van de redders zichtbaar. Een ongekende ervaring die bezoekers samen met vrienden of familie kan meemaken. De virual reality experience heeft ruimte voor 4 personen.

Voor het realiseren van de vitual reality experience wordt samengewerkt met onder andere de KNRM, de Kustwacht en Mudware, een bureau voor museale inrichting.

Tentoonstelling ‘Gezonken Reddingen’

Het museum heeft ook plannen voor een nieuwe tentoonstelling, genaamd ‘Gezonken Reddingen’. Bij deze tentoonstelling staan reddingen en de daarbij horende wrakken die voor de kust van Den Helder liggen centraal. Hun verhalen worden op een interactieve manier verteld en objecten opgedoken uit de wrakken worden tentoongesteld.

Voor het realiseren van de vitual reality experience wordt samengewerkt met onder andere Northseadivers, Periplus Archeomare en Mudware, een bureau voor museale inrichting.

Dankzij de brede steun van verschillende fondsen: Waddenfonds, Dorus Rijkersfonds, Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Holland, Stichting Goeden Doelen Nh1816, Stichting Ondernemers aan Zee en de Rabobank kan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers dit project de komende twee jaar realiseren.

Vul hier uw eigen inhoud in.