Met volle kracht vooruit! - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Met volle kracht vooruit!

wit

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers heeft grote ambities. Met name op het gebied van de uitbreiding van de collectie en het verhogen van de naamsbekendheid en de bezoekersaantallen, maar ook intensievere belevenissen creëren voor het publiek staat op het wensenlijstje. Om een aantal van onze ambities te realiseren is het project ‘Volle Kracht Vooruit! Man Overboord’ gestart. Dit project omvat twee deelprojecten, namelijk de tentoonstelling ‘Gezonken Reddingen’ en een virtual reality experience van de reddingboot Nh1816.

Expositie ‘Gezonken Reddingen’

Het museum heeft in juni 2021 de expositie ‘Gezonken Reddingen’ geopend. Bij deze expositie staan reddingen en de daarbij horende wrakken die voor de kust van Den Helder liggen centraal. Hun verhalen worden op een interactieve manier verteld en objecten opgedoken uit de wrakken worden tentoongesteld.

Voor het realiseren van deze expositie werd samengewerkt met onder andere Northseadivers, Periplus Archeomare en Mudware, een bureau voor museale inrichting.

Virtual reality experience

Als tweede wordt de Nh1816 virtual reality experience geïntroduceerd in het museum. Bezoekers van het Reddingmuseum kunnen een reddingsactie op zee in een simulator ervaren, aan boord van de Nh1816, de nieuwste en meest moderne reddingboot die sinds 2015 bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in gebruik is.

In deze spetterende experience ben je bemanningslid van de reddingsboot. Eén van de redders op het wad. Je ervaart de meedogenloze golven en de spanning als je een drenkeling redt. Het maakt het moeilijke en zware werk van de redders zichtbaar. Een ongekende ervaring die bezoekers samen met vrienden of familie kan meemaken. De virual reality experience heeft ruimte voor 4 personen.

Voor het realiseren van de vitual reality experience wordt samengewerkt met onder andere de KNRM, de Kustwacht en Mudware, een bureau voor museale inrichting.

De planning is dat deze experience eind dit jaar opent. Dit is echter afhankelijk van het verloop van de coronapandemie.

Fondsen

oranje

Vul hier uw eigen inhoud in.