Loop mee door ons museum

Onlangs hadden wij Regio Noordkop op bezoek, die wij een rondleiding mochten geven. Deze rondleiding is verfilmd en is nu voor onze bezoekers te bekijken! Zo volg je een rondleiding door het Reddingmuseum vanuit je luie stoel thuis en ontdek je alles over het reddingwezen in Nederland.

Ook kun je luisteren naar het spannende verhaal van de scheepsramp van de Vreede voor de kust van Huisduinen, Den Helder. Het begin van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dit verhaal wordt vertoond op de eerste verdieping van het Reddingmuseum.

Audiofragmenten

Wil je na het kijken van de rondleiding en het verhaal van de Vreede nog meer weten over het reddingwezen in Nederland? Dat kan! We hebben twee audiofragmenten van onze audiotour in het museum hiernaast voor je klaar gezet om te luisteren. Het betreft een fragment over de legendarische redder Mees Toxopeus en over bakens en betonning.