Voortgezet onderwijs

Het Reddingmuseum ontwikkelt verschillende projecten om ook leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in Den Helder kennis te laten maken met het Reddingmuseum. En daarmee met de geschiedenis van het reddingwezen in Den Helder. Hiermee komen ze op een leuke en leerzame manier in contact met de lokale geschiedenis en historisch erfgoed van Den Helder.

Wij werken graag samen met het voorgezet onderwijs om nieuwe projecten op te zetten. Heeft u zelf idee├źn? Neem dan contact met op met onze educatiemedewerker. Wij ontwikkelen samen met u een programma op maat!

Rondje Cultuur

Elk jaar maken derdejaarsleerlingen van scholengemeenschap Scholen aan Zee een rondje langs de diverse culturele instellingen in Den Helder. Zo maken zij op een laagdrempelige manier kennis met kunst, cultuur en erfgoed in hun stad. Ze gaan langs, De Kampanje (schouwburg), Triade (kunst educatiecentrum), Bibliotheek, Marinemuseum, Reddingmuseum en Zevenskoop (filmhuis).

Bij de culturele instellingen krijgen de leerlingen een leuk programma van ongeveer 45 minuten.

Project Helderse Helden

In 2018 zijn we gestart met het project Helderse Helden, waarbij tweedejaars HAVO- en VWO-leerlingen van Scholen aan Zee onderzoek doen naar oud-redders uit Den Helder en omstreken. De beste onderzoekers krijgen de mogelijkheid om een oud-redder te interviewen en zijn verhalen vast te leggen.

Het uiteindelijk resultaat is een verfilming van deze verhalen, zodat dit erfgoed niet verloren gaat en wordt behouden voor de volgende generatie. De eerste film wordt al vertoond in het Reddingmuseum. Een leerzaam en leuk project die voorgezet zal worden met redders uit de regio.