Schoolreisje - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Schoolreisje

wit

Ga mee op avontuur en word een echte redder! Het Nationaal Reddingmuseum heeft voor alle groepen van de basisschool interactieve schoolreisjes. Samen met onze educatiebegeleiders werken de kinderen leuke en leerzame opdrachten uit.

oranje
On tour met redder Mees

On tour met redder Mees

Redder Mees neemt je mee door het museum. Hij heeft allemaal bijzondere voorwerpen in zijn gele oliejas die in het museum te vinden zijn. Samen ga je hiernaar op zoek. Mees legt je alles uit over deze bijzondere objecten.

Door deze interactieve rondleiding door het museum leren kinderen op een andere manier naar het museum kijken. Spelenderwijs leren ze alles over reddingboten, reddingmateriaal en het werk als redder. Natuurlijk krijgen ze ook de tijd om zelf het museum te ontdekken.

  • Geschikt voor leeftijd 4 tot 6 jaar.
  • Kosten: € 6,50 per kind (inclusief begeleiding, limonade en speurtocht)
blauw

Speurtocht: speuren met Dorus de reddershond

Kinderen speuren samen met Dorus de reddershond het museum af. Tijdens deze speurtocht moeten ze allemaal vragen beantwoorden. Ze leren van alles over het reddingwezen van vroeger en nu. Natuurlijk krijgen ze ook de tijd om zelf het museum te ontdekken.

  • Geschikt voor leeftijd 6 tot 10 jaar
  • Kosten: € 6,50 per kind (inclusief begeleiding, limonade en speurtocht)
Speurtocht
wit
Fotospeurtocht

Fotospeurtocht: de Redders

Zoek aan de hand van foto’s naar verschillende plekken in het museum. Bij de juiste plek aangekomen voer je een opdracht uit. Zo leer je echte nautische knopen maken, varen en samenwerken als echte redders. Op deze manier leer je alle vaardigheden die je als redder moet bezitten, zoals kameraadschap, geduld en doorzettingsvermogen. Natuurlijk krijgen de kinderen ook de tijd om zelf het museum te ontdekken.

  • Geschikt voor leeftijd 10 tot en met 12 jaar.
  • Kosten: € 6,50 per kind (inclusief begeleiding, limonade en speurtocht)
oranje
wit

Van april tot en met oktober kunnen leerlingen ook een rondvaart maken door de binnenhaven van Den Helder.

Wij passen graag een schoolreis aan op de wensen van school. Vragen? Neem contact op met onze educatiemedewerker via educatie@reddingmuseum.nl of bel 0223-618320.