De verborgen schatten van het depot

Naast een mooie collectie die je als bezoeker in ons museum kunt bewonderen, onderhoudt en beheert het Reddingmuseum ook nog vele fascinerende objecten in een speciaal depot. Wij noemen ze ook wel onze verborgen schatten. We hebben wel ruim 4000 objecten in ons depot! Momenteel zijn we druk bezig met het digitaliseren van deze objecten. Een aantal objecten kun je al bewonderen via het online platform www.maritiemdigitaal.nl.

We willen je graag meenemen naar ons depot waar onze collectiebeheerster je een aantal van onze ‘verborgen schatten’ laat zien in haar vlogs.

In het museum zelf is een van de grootste schatten van Dorus Rijkers te vinden, zijn gouden horloge. Beluister het audiofragment van onze audiotour en kom er achter hoe hij is begonnen met het redden van mensen en waarom hij een gouden horloge heeft gekregen van een wel zeer bijzonder persoon.