Waterscooter Reddingsbrigade

wit

De Reddingsbrigade is een onmisbaar onderdeel van het Nederlandse reddingwezen. Om hun verhaal goed te vertellen is de collectie de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende objecten van de Reddingsbrigade. Onlangs is er een fantastische mooie waterscooter aan toegevoegd. Geschonken door Reddingsbrigade Nederland aan het Reddingmuseum.

Deze waterscooter, type Seadoo GTX, heeft van 2010 tot 2019 dienstgedaan bij Reddingsbrigade Vlissingen. Het vaartuig wordt meestal bemand door twee leden, een operator en een crewmember. Met zo’n waterscooter kunnen lifeguards snel en veilig een redding uitvoeren om drenkelingen voor de kust van Nederland te redden. Aan de waterscooter zit het originele reddingsvlot waar drenkelingen mee uit het water werden gehaald.

De waterscooter heeft een mooie plek gekregen op de benedenverdieping van het museum, waar bezoekers de waterscooter niet alleen kunnen zien, maar er ook op kunnen zitten. Een mooie aanvulling van de collectie om bezoekers te laten ervaren hoe het is om nu lifeguard bij de Reddingsbrigade Nederland te zijn.