Verrekijker knutselen - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Verrekijker knutselen

wit

Iedereen kan meedoen met deze leuke knutselopdracht! Met een verrekijker kun je op ontdekkingstocht, je kunt piraten opsporen, een redder uithangen en nog veel meer. Doe je mee? Volg het stappenplan en jij hebt straks jouw eigen verrekijker!

Stap 1: Pak 2 lege wc-rollen.

Stap 2: Pak een stuk gekleurd papier in de kleur die jij mooi vindt! Leg de wc-rol op het stuk papier en maak een klein streepje met je potlood waar je hem kan afknippen.

Stap 3: Knip de 2 stukken papier af die groot genoeg zijn zodat ze om je wc-rol heen kunnen. Plak deze met je pritstift vast aan de wc-rol en rol het papier om de wc-rol heen.

Stap 4: Pak nu een ander gekleurd papier. Knip hier 2 dikke stroken vanaf. Maak in deze stroken kleine knipjes en zorg ervoor dat je een klein stukje normaal laat. Zo krijg je mooie franjes!

Stap 5: Plak met een pritstift de stroken aan de bovenkant van de wc-rol vast. Zorg ervoor dat de franjes er iets bovenuit steken.

Stap 6: Pak nu weer een gekleurd papiertje en knip hier 2 dunne strookjes uit. Plak deze met een pritstift vast aan de onderkant van de wc-rollen.

Stap 7: Versier nu de wc-rollen hoe jij wilt! Dit kan met gekleurde potloden, stiften, gekleurd papier en stickers.

Stap 8: Als je je wc-rollen mooi heb versierd is het eindelijk tijd om er een mooie verrekijker van te maken! Plak nu met een pritstift de wc-rollen met de zijkant aan elkaar vast. Druk ze even goed tegen elkaar aan en laat de lijm eventjes drogen. Als je de verrekijker nog steviger wilt maken, kun je aan de onderkant een plakbandje plakken!

Stap 9: We zijn er bijna! Knip nu een stuk touw af in de kleur die jij mooi vindt! Zorg ervoor dat deze lang genoeg is om deze om je nek te doen.

Stap 10: Plak met een plakbandje de uiteindes van je touw aan de binnenkant van je verrekijker. Nu kan je hem om je nek doen!

Tip: Waren de stappen niet duidelijk genoeg? Bekijk hieronder het stappenplan die op de foto’s wordt weergegeven.

oranje