Helderse Helden

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers heeft dankzij het Waddenfonds en de vrienden van het museum een nieuwe tentoonstelling: Helderse Helden. In samenwerking met leerlingen van Lyceum aan zee in Den helder heeft het Reddingmuseum Helderse redders van verschillende generaties geïnterviewd. Door het grote succes van het project, is het eindresultaat als startpunt gebruikt voor een nieuwe reizende tentoonstelling die op 25 april 2019 haar deuren heeft geopend.

Met de tentoonstelling “Helderse Helden” staan de redders van het KNRM station Den Helder centraal. De tentoonstelling laat de bezoekers kennismaken met de redders en hun goede & slechte ervaringen op zee, bijzondere reddingsacties en de verschillen tussen vroeger en nu. Daarnaast laat de tentoonstelling op een speelse manier zien welke vaardigheden een goede redder nodig heeft. Zo kunnen de bezoekers op een interactieve manier ontdekken of zij het in zich hebben om een redder te zijn.

“Helderse Helden” is tot einde zomer te bezoeken in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Daarna is de tentoonstelling te leen voor scholen.