Audiotour Willemsoord - Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Audiotour Willemsoord

wit

Ontdek de verhalen van het reddingwezen en het Helders cultureel erfgoed op Willemsoord

Bij het Reddingmuseum kun je een audiotour volgen buiten het museum op het historisch terrein Willemsoord, een voormalige scheeps- en onderhoudswerf dat begin 19de eeuw tot eind 20ste eeuw gebruikt werd door de Koninklijke Marine. Op dit terrein liggen vele oude verhalen verscholen. Met deze audiotour die buiten het museum start ontdek je de rijke geschiedenis van dit terrein en haar ‘bewoners’, de vele oude schepen die hier aangemeerd liggen. Een prachtige stukje Helders cultureel erfgoed komt hier tot leven.

Speciaal voor kinderen

Voor de jonge redders onder ons hebben we een speciale kinder audiotour, waar redder Mees je meeneemt op avontuur. Mees weet tientallen leuke feitjes en weetjes te vertellen. Weet jij bijvoorbeeld naar wie Willemsoord is vernoemd? Wat voor schepen je onderweg tegenkomt en hoeveel mensen er zijn gered met de nog varende reddingboten van het Reddingmuseum?

Kosten

Voor de audiotour buiten op Willemsoord vragen wij een kleine vergoeding van maar € 2,- Je kunt deze audiotour gebruiken, zonder het Reddingmuseum te bezoeken. Erg geschikt als een leuke activiteit in Coronatijd of als je graag buiten bent.

Het startpunt van de audiotour is bij de ingang van het Reddingmuseum en Theater de Kampanje. Hier vind je ook een QR-code die je kunt scannen met je telefoon en rechtstreeks naar de online ticketshop leidt. Verdere instructies voor gebruik staan vermeld op het ticket. Je kunt ook al thuis een ticket kopen voor de audiotour. Als het Reddingmuseum open is kun je ook aan de balie de audiotour verkrijgen.